2013-06-20

mitt första jobb.

Det är sant! Jag har fått mitt första jobb. Efter att ha varit på fem intervjuer på en vecka och fått erbjudande om jobb på varje intervju har jag bestämt mig. Det var inte lätt. Tvärtom. För långt pendlingsavstånd men ett bra jobb? Lagom pendlingsavstånd men inte vad jag önskade? Inget bra första intryck? Bra första intryck? Det har varit många frågor att ta ställning till, som det oftast brukar vara.

Jag börjar arbeta på ett högstadium i Trollhättan den 12 augusti med svenska som andraspråk och engelska. En tillsvidaretjänst!

Det känns jätteroligt och pirrigt. Vad ska jag göra på de första lektionerna? Hur är mina kollegor? Måste lära mig hantera smartboard/kopiator/digitala plattformen! Hur lång tid kommer det att ta innan jag lär mig att hitta i skolan? Vad behöver eleverna lära sig? Hur vill de lära sig? Kommer jag att hantera olika nivåer av inlärning i samma klass?

Jag är medveten om att det kommer att ta tid. Och tålamod. Och styrka. Men jag vet också att jag kommer kunna hantera det. Att förbereda sig mentalt för kommande skolsituationer och reflektera över min lärarroll ger mig ett litet försprång. Är. Så. Taggad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

You go girl!