2015-09-03

matkällaren och avfuktaren.

Första veckan i huset köpte vi en avfuktare från Woods som vi ställde ner i matkällaren. Det finns nämligen en ingång till grunden via matkällaren. När vi ställde ner den låg luftfuktigheten runt 80%, alltså 10% mer än den ska ligga på. Vi  ställde ner mätaren och nu, nästan två veckor efter, har luftfuktigheten legat ganska stadigt kring 56-58%. 


För några dagar sedan började det lukta lite konstigt i hallen där  luckan ner till matkällaren finns. Vi kunde inte komma på vad det kunde bero på. Som tur var så var säljaren och en rörmokare här i förrgår för att täta en vattenledning. Säljaren tipsade oss om att lukten kunde vara avloppslukt. Hur? Jo, det verkar som om avfuktaren har fuktat av en brunn och ett vattenlås vilket har gjort att det luktat avlopp. Vi började med att fylla på vattenlåset och sedan drog vi upp procenten till kring 65%. Jag tycker mig redan känna att det inte luktar lika mycket. Trots min förkylning.

Nästa steg är att få tag i en hazmat suit, bygga upp ett stort lass mod och krypa in i grunden för att göra en damage control. Alltså, ta bort eventuellt organiskt material som kan bidra till fukten såsom gammal isolering eller brädor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

You go girl!